loader image
Image Alt

Ovo se ne propušta!

Dani božanstvenih gurmanskih slastica i koktela s domaćim jagodama

Vrijeme je za slastice inspirirane sočnim zagrebačkim jagodama. Zavodljive delicije s jagodama u spoju s vrhunskim pjenušcima s Plešivice, kreativni kokteli i limitirana edicija šik Popodevnog čaja – sve se priprema i poslužuje sa sočnim jagodama iz lokalnog uzgoja.

U Esplanadi u svibnju sve je u znaku jagoda. Jarka crvena boja, intenzivan miris i slatki neodoljiv okus domaćih najkvalitetnijih zagrebačkih jagoda inspirirali su i ovaj put cheficu Anu Grgić Tomić i glavnu slastičarku Mirjanu Špoljar da kreiraju neodoljivu hedonističku priču radi koje ćete se poželjeti iznova vraćati u ovaj kultni hotel.   

U Le Bistrou i Esplanade 1925 Lounge & Cocktail baru vas tako očekuje popis božanstvenih slastica poput interpretacije šnenokli s kremom od vanilije i notama karmeliziranih jagoda, toplog cobblera od jagoda sa sladoledom od kokosa, tarta s bademom i kremom od šampanjca, kolača od skute u spoju sa sorbetom od jagoda – okusi čistog zadovoljstva. Za sve željne daška francuske romantike posebno se ističe madeleines od jagoda – zavodljivi spoj kreme od limuna, svježih jagoda te pesta od badema i bosiljka koji će zasigurno zapaliti pokoju proljetnu romansu. Za istinske gurmane koji vole jednostavan čisti okus ovih zdravih proljetnih plodova koji obiluju vitaminom C tu su svježe jagode s tučenim vrhnjem uz koje savršeno pristaje čaša vrhunskog pjenušca iz zagrebačke regije s obronaka Plešivice – kako bi upotpunila ovu slatku gurmansku priču kojoj će tek rijetki moći odoljeti.  Svoj slatki trenutak užitka upotpunite okusima probranih

Kozmopolitsko ozračje Esplanade 1925 Lounge & Cocktail bara s bezvremenskom Oleander terasom savršeno je za uživanje u limitiranoj ediciji Popodnevnog čaja koji na raskošnom etažeru donosi potpuno novu kolekciju mini zalogaja i slastica nadahnutu domaćim jagodama. Pečeni Brie sir s bademima dolazi u fantastičnom spoju s tartarom od jagoda i celera uz dodatak bosiljka, tu je i hrskava tortica s mousseom od šparoga uz gel od jagoda te primamljiva buratta s mariniranim rajčicama uz fermentirane jagode. Slatka priča o popodnevnom čaju donosi lemon curd tartlet sa svježim jagodama i mentom, zamamni creme brulee sa šampanjcem i jagodama, brownie s tamnom čokoladom i ganacheom od jagoda, red velvet s kremom od ricote i gelom od jagoda te ono najslađe jagode u čokoladi – za prepuštanje istinskim gurmanskim užicima. Popodnevni čaj za dvoje poslužuje se svaki dan od 12 – 18.30 sati u Esplanade 1925 Lounge & Cocktail Baru i na Oleander terasi. Čaj se servira u čajniku te pruža izbor iz selekcije aromatičnih Ronnefeldt čajeva za dvoje. Cijena iznosi 40 €.

 

Osim toga, u Esplanade 1925 Lounge & Cocktail baru svakako isprobajte savršenu selekciju novih koktela s notama jagoda koju potpisuje Vjenceslav Madić poznatiji kao Master Kishoni. Uz teatralan pristup vrhunskih koktel majstora dopustite da vas zavede kozmopolitski ambijent i terasa s pogledom na grad te selekcija senzacionalnih koktela s dozom aromatičnih jagoda: Strawberry Fizz, Strawberry Negroni ili Spring Spritzz – svaki će vas oduševiti.

‘Za sve ljubitelje vrhunskog gina i slatkih nota pripremio sam blago gaziran Strawberry Fizz u kojem se jagode isprepliću s voćnim paprom i svježinom crvenog grejpa bez dodanih šećera – idealno osvježenje i odličan koktel u spoju s malim zalogajima.’, istaknuo je Vjenceslav te dodao:Strawberry Negroni još je jedan fantastičan koktel, punog i bogatog okusa koji će vas osvojiti na prvu. Ako ste ljubitelj Negroni koktela, tada je ovaj ”twist” na bezvremenski klasik idealan za kušanje nečeg novog, a interesantan spoj zagrebačkog Old Pilot’s gina od jagode, Camparija i Vermouth Rossa savršeno će osvježiti nepce aromatičnim okusima., nagrašava Vjenceslav te zaključuje; ‘Treći po redu je Strawberry Spritz jedan fenomenalan osvježavajući spritz u kojem se isprepliće pregršt svježih voćnih okusa uz dodir perla Rosé Prosecca, kojeg prati dugi ukusan završetak jagoda. Ovaj aromama slojeviti koktel može se piti u svako doba dana što ga čini savršenim izborom za sve ljubitelje laganih nota.’

Požurite, promotivna ponuda s domaćim jagodama u Le Bistrou i Esplanade 1925 Lounge & Cocktail baru dostupna je do raspoloživosti svježih namirnica iz lokalnog uzgoja. Le Bistro je otvoren svaki dan od 9 – 23 sata, a slastice se poslužuju od 12 – 22.30 sati, dok su kokteli u Esplanade 1925 Lounge & Cocktail baru dostupni svaki dan od 12 do 02 sata ujutro. Rezervirajte stol pozivom na broj 01 45 666 11 (za Le Bistro) i 01 45 666 33 (Za Esplanade Bar). Više informacija na www.lebistro.hr i www.esplanade1925.hr

MATERIJALI ZA PREUZIMANJE:

Objavljeno: 17.05.2024.

You don't have permission to register