loader image
Image Alt

Vrijeme u Zagrebu

Vrijeme u Zagrebu

Room details

Malo kiše, malo vjetra i snijega te puno sunca

Vrijeme u Zagrebu može se odrediti prema četiri sezone. Ljeto (kraj svibnja – početak rujna) je vruće s prosječnim temperaturama od 26 °C u srpnju, dok je vrijeme u Zagrebu znatno hladnije zimi (prosinac – početak ožujka) tada se prosječne vrijednosti spuštaju do 3 °C u siječnju. Padaline su konstantne tijekom godine te nema sezone suše.

Vremenska prognoza za Zagreb i Hrvatsku.

VRIJEME U ZAGREBU

Zagreb, glavni i najveći grad Republike Hrvatske, uživa kontinentalnu mediteransku klimu sa četiri sezone tijekom godine.

Ljeto
Zagreb ima ljeti, od svibnja do rujna, toplo vrijeme s najvišom prosječnom temperaturom od 22 °C. Srpanj se smatra najtoplijim mjesecom u godini s najvišom prosječnom temperaturom od 27 °C. S druge strane je lipanj, s oko 100 mm padalina, najkišovitiji mjesec. Međutim, turisti mogu često posjećivati grad tijekom sezone, jer je za njih vrlo ugodna prosječna najniža

temperatura koja se kreće od 12 do 16 °C.

Jesen
U jesen, tijekom listopada i studenog, u Zagrebu nastupaju niže temperature. Prosječna najviša temperatura iznosi 11 °C u listopadu, te 6 °C u posljednjem mjesecu ovoga godišnjeg doba. Uz to, najniža prosječna temperatura od 4 °C može se činiti prehladnom nekim turistima. U studenom ima samo 65 sati sunca.

Zima
Od prosinca do ožujka Zagreb prolazi kroz vrlo hladno doba godine. Prosječna najviša temperatura zimi iznosi 2 °C dok se najniža temperatura približava vrlo hladnom vremenu. Siječanj je najhladniji mjesec u godini s najnižim temperaturama ispod -4 °C.  Međutim, kako ovo godišnje doba odmiče, povećava se količina sunca, te u ožujku grad obasjava 4 sata sunčevog svjetla dnevno.

Proljeće
Proljeće dolazi u Zagreb krajem ožujka i traje do ranog svibnja. Temperatura značajno raste i iznosi u prosjeku oko 8 °C u ožujku i 15 °C u svibnju. Tijekom proljetnih mjeseci povećavaju se količine padalina i sunčevog svjetla. Proljeće priprema dobrodošlicu turistima iz cijeloga svijeta.

Your Reservation

0$
0$

Pratite nas i podijelite iskustvo

Newsletter

You don't have permission to register