
Vrijeme je za Berrylicious Moments u Esplanadi gdje vas očekuje gurmanski hommage domaćim jagodama i lokalnim pjenušcima
Esplanade vas poziva u Le Bistro na dane sočnih zagrebačkih jagoda u spoju s vrhunskim pjenušcima s Plešivice te na fantastične koktele s jagodama u Esplanade 1925 Lounge & Cocktail Bar
Jagode uvijek mirišu na dolazak ljeta, na svježinu i zovu na otmjeno i senzualno uživanje uz mjehuriće čistog zadovoljstva. Osim što su iznimno zdrave, kao nijedno drugo voće – jagode bude nostalgiju, a istovremeno pružaju nevjerojatnu slobodu reinterpretacije, posebice kad se nađu u rukama Esplanadinih slastičara na čelu s Mirjanom Špoljar čiji se potpis već godinama prepoznaje u svakoj slastici kultnog zagrebačkog hotela Esplanade.
Stoga je u Esplanadi u svibnju tradicionalno krenulo slavlje jagoda iz okolice Zagreba. Kolekcija zavodljivih delicija obogaćenih aromama bazge, rabarbare, tonke i pjenušaca s obronaka Plešivice čine profinjeni hommage sezoni i terroiru. Božanstvene slastice koje mirišu na svježe ubrano, prizivaju ljeto i imaju strukturu visoke gastronomije nešto su što se ne propušta. „Za mene su jagode čisti okus emocija, svježine, slatkoće i kreativnosti. Ove sezone, odlučila sam ispričati priču o zagrebačkom terroiru kroz slastice koje spajaju rustikalne okuse s tehnikama visoke gastronomije. Deserte pripremam s najboljim domaćim jagodama i biranim sastojcima poput bazge, tonke i pjenušaca s Plešivice – ne zato što je lokalno trend, već zato što su zaista iznimne. Svaki desert nastao je s namjerom da pobudi osjećaj i istovremeno ispriča priču o regiji, sezoni i trenutku“, istaknula je dugogodišnja nagrađivana pastry chefica Mirjana Špoljar.
Prepustite se francuskom šarmu kultnog zagrebačkog Le Bistroa ili kozmopolitskom ambijentu Esplanade 1925 Lounge & Cocktail bara s Oleander terasom i nazdravite proljeću uz okus domaćih jagoda i pjenušca. Kušajte slasni drobljenac s bademima i jagodama uz osvježavajući sorbet od jagode i bosiljka ili primamljivi čokoladni pjenasti žele uz chutney od jagoda i rabarbare poslužen uz svježe jagode. Za one sklonije slojevitim okusima tu je mousse od bijele čokolade i tonke s coulisom od jagoda, pjenušca i bazge sa sorbetom koji naglašava cvjetne note. Vizualna, ali i okusna rapsodija dolazi u obliku panna cotte od bagrema i vanilije s tartarom od jagoda i bademovim streuselom. Desert je to koji, svojim istančanim mirisom i okusom priziva prve ljetne večeri na terasi Esplanade. U ovom elegantnom interijeru starogradskog šarma s pogledom na gradske vizure i park s fontanom, savršenu pratnju profinjenim desertima čine i vrhunski pjenušci s obronaka Plešivice ili pak selekcija senzacionalnih koktela s dozom aromatičnih jagoda od kojih će vas svaki oduševiti: Strawberry Fizz ili Spring Spritz dizajn potpisuje Vjenceslav Madić poznatiji kao Master Kishoni. „Za sve ljubitelje vrhunskog džina i slatkih nota pripremio sam blago gaziran Strawberry Fizz u kojem se jagode isprepliću s voćnim paprom i svježinom crvenog grejpa bez dodanih šećera – idealno osvježenje i odličan koktel u spoju s malim zalogajima”, istaknuo je Vjenceslav i dodao: „Strawberry Spritz, fantastičan je osvježavajući spritz svježih voćnih okusa uz dodir perla Rosé Prosecca, koji prati dug i ukusan završetak jagoda. Ovaj aromama slojevit koktel može se piti u svako doba dana, što ga čini savršenim odabirom za sve ljubitelje laganih nota.”
Berrylicious Moments menu dostupan je dok traje sezona najsočnijih domaćih jagoda. Ne propustite priliku okusiti sezonu koja dolazi samo jednom godišnje. Jer pravi užici kratko traju, ali dugo ostaju u sjećanju. Le Bistro je otvoren svaki dan od 9 do 23 sata, slastice se poslužuju od 12:00 do 22:30, dok su kokteli u Esplanade 1925 Lounge & Cocktail baru dostupni svaki dan od 12 do 2 sata ujutro. Rezervirajte stol pozivom na broj 01 45 666 11 (za Le Bistro) i 01 45 666 33 (za Esplanade Bar). Više informacija na www.lebistro.hr i www.esplanade1925.hr
- FOTOGRAFIJE (arhiva Hotela Esplanade Zagreb) preuzmite na ovoj poveznici:
Dani jagoda u Esplanadi – 2025. fotografije, arhiva hotela
- JELOVNICI:
Objavljeno: Zagreb, 18. svibnja 2025.