loader image
Image Alt

Veuve Clicquot Solaire Tables gala događaj

Veuve Clicquot Solaire Tables gala događaj

Program Solaire Tables za cilj ima stvoriti zajednicu chefica koje će međusobnom suradnjom u kreaciji menija istaknuti svoju inovativnost i kreativnost te upariti sljedove sa širokom paletom Veuve Clicquot šampanjaca.

Veuve Clicquot, prestižna šampanjska kuća koja je promijenila povijest rušeći dominaciju muškaraca u svijetu proizvodnje šampanjca, svojom inicijativom Solaire Tables slavi žene chefice. Ekskluzivni događaj održat će se 4. srpnja u Hotelu Esplanade u Zagrebu i okupit će najtalentiranije chefice iz regije. Ograničeni broj ulaznica dostupan je i za kupnju, omogućujući ljubiteljima kulinarstva jedinstvenu priliku da sudjeluju na ovoj jedinstvenoj šampanjskoj večeri.

Program Solaire Tables obuhvaća pet zemalja – Hrvatsku, Sloveniju, Mađarsku, Bugarsku i Rumunjsku, a na događaju u Zagrebu sudjelovat će neke od najistaknutijih chefica iz ovih zemalja, uključujući  Anu Grgić Tomić (Zinfandel’s) iz Hrvatske,  Sabinu Repovž (Gostilna Repovž) i Kseniju Mahorčič (Gostilna Mahorčič) iz Slovenije, Editu Kovacs (Casa Christa) iz Mađarske, Svedu Dimitrovu (Ahora) iz Bugarske i Renatu Luceanu (Raionul de Peste) iz Rumunjske.

Na događaju će se gostujuće chefice predstaviti kroz tipična predjela restorana iz kojih dolaze. Upoznat će posjetitelje s autentičnim okusima i gastronomskom tradicijom koje ih čine jedinstvenima, dok će Ana Grgić Tomić, chefica iz zagrebačkog Zinfandela, predstaviti glavna jela. Ova večera bit će prvi regionalni događaj programa Solaire Tables, koji se ostvaruje uz suradnju svih chefica.

Cilj programa Solaire Tables je stvoriti zajednicu strastvenih žena iz kulinarskog svijeta u regiji Srednje Europe koje se identificiraju sa ‘solarnom kulturom’. To znači dijeljenje kreativnosti, inovativnosti i optimizma Madame Clicquot te korištenje njihovog znanja kako bi gastronomska scena još više zasjala. ‘Solaire’ se odnosi na ikoničnu žutu boju koja od 1887. predstavlja izlazeće sunce, simbolizirajući vjeru Madame Clicquot da svaki novi dan donosi nove mogućnosti“, objasnila je Nora Szegedi, brand manager Moët Hennessyja za Južnu Europu i Mediteran.

Veuve Clicquot, slavna udovica koje je prije 250 godina izmijenila stvarnost ove šampanjske kuće,  preuzevši upravljanje istom nakon smrti muža, služi i dan danas kao inspiracija brojnim ženama diljem svijeta. Madame Clicquot, njena inovativnost i poduzetništvo, te konstantna predanost kvaliteti, bezvremenske su vrijednosti koje ova šampanjska kuća i dan danas njeguje. S tim ciljem pokrenut je i Solaire Tables program, osmišljen je kako bi se stvorila zajednica chefica, kako bi se istaknula njihova kulinarska briljantnost i kreativnost, te kako bi međusobno mogle izmjenjivati svoje ideje i iskustva.

Ukoliko želite osigurati svoje mjesto za stolom, ulaznice za ovu ekskluzivnu večeru vrlo su ograničene i možete ih kupiti upitom na mail: [email protected]

 

Objavljeno: 1.7.2024

You don't have permission to register