loader image
Image Alt

Nagrada World Luxury Hotel Awards 2022

Nagrada World Luxury Hotel Awards 2022 za najboljeg direktora kao kruna impresivne karijere

Generalni direktor hotela Esplanade Ivica Max Krizmanić ovogodišnji je dobitnik World Luxury Hotel Awards, najuglednije nagrade iz svijeta hotelijerstva 

 

World Luxury Hotel Awards nagrada tradicionalno se dodjeljuje najboljima u hotelskoj industriji, a ovogodišnja gala svečanost održana nedavno u palači Swandor Topkapi, u Antaliji, u Turskoj, okupila je više od 300 uzvanika, hotelijera i predstavnika medija iz cijelog svijeta. Na blještavom događaju prestižna nagrada World Luxury Hotel Awards 2022 za najboljeg generalnog direktora na području Južne Europe pripala je Zagrepčaninu Ivici Maxu Krizmaniću, dugogodišnjem generalnom direktoru hotela Esplanade. Ovaj značajan međunarodni uspjeh kruna je njegove impresivne karijere te velika čast hotelu Esplanade, kao i gradu Zagrebu.

 

Ivica Max Krizmanić ove godine obilježava okruglih 30 godina rada u hotelu Esplanade i točno 10 godina na poziciji generalnog direktora ovoga hotela, što ga čini jednim od najdugovječnijih direktora Esplanade. Zasluge za njegov rad prepoznate su i na međunarodnoj razini gdje je već nagrađivan za svoj uspjeh. Godine 2018. primio je prestižnu međunarodnu nagradu Five Star Diamond Award za izvrsnost u hotelskoj industriji, a 2021. godine nagradu Fest – Antonio Conte Charter koja mu je dodijeljena za profesionalnu izvrsnost, kreativnost, postignute rezultate, izniman doprinos promociji hrvatskog turizma i unaprjeđenje turističke suradnje.

 

Osim što obnaša funkciju generalnog direktora hotela Esplanade, Ivica Max Krizmanić nalazi se na brojnim drugim važnim funkcijama. Član je Vijeća Turističke zajednice grada Zagreba, član je skupštine Hrvatske turističke zajednice, počasni je član FIJET-a (Hrvatske udruge turističkih novinara i pisaca u turizmu), član je SKAL-a, kao i član međunarodnog gastronomskog društva Chaîne des Rôtisseurs, član je i organizacijskog odbora AmCham Talents i mentor budućim profesionalcima, također je Ambassador of Knowledge pri akademiji Life Learning te dugogodišnji istaknuti član prestižnog europskog udruženja hotelskih menadžera EHMA.

 

Njegov doprinos najbolje se ogleda u uspješnom poslovanju hotela Esplanade koji pod njegovom direktorskom palicom iz godine u godinu bilježi stalan rast i povećanje prihoda te kontinuirano uspješno održavanje imidža hotela kao institucije ugostiteljstva i hotelijerstva. Svojim šarmom, iskrenim osmijehom i vedrim duhom osvojio je osoblje hotela, ali i brojne poznate goste i klijente, kao i diplomatski protokol. Imao je priliku rukovati se i ugostiti najviše pozicionirane svjetske državnike i članove kraljevskih obitelji poput kralja Charlesa, kralja i kraljice Švedske, danske kraljice i princa, japanskog princa i princeze, francuskog predsjednika Emmanuela Macrona, Nancy Pelosi, Hillary Clinton, turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdoğana, Angele Merkel i drugih, pa sve do osoba iz svijeta showbiza poput Shakire, U2, Stinga, Depeche Modea, Ennia Morriconea, Robbieja Williamsa, Davida Beckhama i brojnih drugih poznatih i slavnih osoba od kojih ga za neke vežu i zanimljive anegdote.

 

Karijerni put generalnog direktora Esplanade Ivice Maxa Krizmanića uistinu je impresivan. Prvi put je u Esplanadu kročio još kao trogodišnjak i ostao tamo do danas. Naime, sasvim slučajno je nastavio obiteljsku tradiciju svojeg oca Ivana, istog nadimka Max kojeg je kasnije i sam naslijedio, a koji je u Esplanadi radio punih 30 godina. Ivica Max Krizmanić odrastao je u Zagrebu, a po struci je strojarski tehničar. Educirao se u menadžerskim školama hotelske grupacije Rezidor, kao i na sveučilištu Cornell, Ithaca NY, u SAD-u. Nakon brojnih visokih funkcija u hotelu, godine 2012. Ivica preuzima rukovođenje Esplanade. O uspješnosti njegova vođenja poslovanja govori to da je posebno cijenjen kao osoba i profesionalac. I kada nije u Esplanadi, s hotelom živi 24 sata dnevno. Potpuno je predan svom poslu, a nakon 30 godina poznaje svaki milimetar hotela – od podruma pa sve do krova. Pretvorio je Esplanadu u hotel kakav danas poznajemo, kojeg vodi prema najvišim međunarodnim standardima. Neprestano uvodi nove trendove i tehnologije u poslovanje, a sve sa ciljem unaprjeđenja i modernizacije poslovanja te privlačenja novih generacija gostiju. Oko sebe okuplja tim profesionalaca i neprestano teži k pružanju diskretne, personalizirane i prijateljske usluge gostima koji se u Esplanadu rado vraćaju.

 

Prilikom preuzimanja nagrade Ivica Max Krizmanić, generalni direktor hotela Esplanade, dodao je: „Mogu reći da sam iznenađen, nisam očekivao da će ovo veliko međunarodno priznanje pripasti upravo meni. Ovo je osobita čast i svakako motivacija za postizanje još boljih rezultata u budućem radu. Drago mi je da sam svoju karijeru gradio upravo u hotelu Esplanade koji je ponos hrvatskog turizma. A ovu nagradu prije svega bih posvetio svojim kolegama koji su glavna su karika u cjelokupnom radu i uspješnom poslovanju hotela Esplanade“.

 

Nagrada World Luxury Hotel Awards jedno je od najvećih priznanja za kontinuiranu predanost izvrsnosti u hotelijerstvu te za izvanredna postignuća u međunarodnoj industriji luksuznog hotelijerstva. World Luxury Awards prestižno je priznanje koje hotele, wellness centre, restorane i putničke destinacije koje iz godine u godinu nagrađuje za izvrsnost usluge na razini svjetske klase. Nagrade se dodjeljuju u zemlji, regiji, kontinentu i globalno, a pobjednici se biraju putem javnog online glasanja čime se dobiva istinsko i autentično priznanje koje odražava naporan rad i predanost cijelog tima i osoblja. Godine 2011. upravo je hotel Esplanade bio domaćin svečanosti World Luxury Hotel Awards 2011, a mnogo puta je i nagrađivan za izvrsnost, arhitekturu i gastronomiju.

 

###
FOTOGRAFIJE: (Esplanade Zagreb hotel arhiva)
###

 

O hotelu 
Hotel Esplanade najpoznatiji je i najluksuzniji hotel u Zagrebu i regiji, a s godinama njegov šarm i elegancija te otmjenost koja ga krasi postaju sve veće. Osnovan je davne 1925. godine da bi privukao putnike tada popularnog Orient Expressa na relaciji Pariz – Istanbul. Svoju kvalitetu, koju duguje osoblju i cijelom timu, njeguje i danas kada se smatra elitnim odredištem i turističkom destinacijom grada Zagreba i cijele Hrvatske. Oduvijek sinonim za raskoš, mjesto je glavnih zagrebačkih okupljanja u kojem odsjedaju poznati gosti poput Josephine Baker, Leonida Brežnjeva, Charlesa Lindbergha i drugih. Nakon rekonstrukcije zadržao je svoj prepoznatljiv šarm art décoa, otvorio je vrata još ljepši i privlačniji, o čemu svjedoči i činjenica da ga se smatra zvijezdom među hotelima u cijeloj regiji i šire.

 

###

 

Kontakt hotela Esplanade: 
Sanda Sokol, PR & Marketing Manager 
T. +385 1 45 66 036
You don't have permission to register